לירקות ולפירות השונים צבעים שונים שהם למעשה נוגדי חימצון המסייעים לגוף להתגבר על הרדיקלים החופשיים, המזיקים לנו.
לכל צבע יתרון אחר ולכן חשוב לאכול תמיד מכולם:
אדום:
באדומים חומרים הקרויים אנתוציאניים וליקופן שהוא קרטינואיד מוכר. הוא מעניק את הצבע האדום והוא גם משמש כצבע למאכלים שונים במקום תבעים תעשייתיים.
מצוי בגויאבה, אשכולית אדומה ועגבניה וכ’ו.
ירוק:
בירקות ובפירות הירוקים קיים הכלורופיל, הוא למעשה מעניק את הצבע הירוק לצמח והוא נוגד חימצון חזק.
מצוי למשל בתפוח ירוק, פלפל ירוק, עלי תרד, וענבים ירוקים.
כתום:
בכתומים יש נוגדי חימצון רבים למשל פלבנואידים וליקופן אבל המוכר בניהם הוא בטא קרוטן שמצוי במשמש וגזר ובטטה, הבטא קרוטן משמש גם חומר גלם ליצירת ויטמין A שחשוב לגלגל העין וראייה לכן הוא מעבר לנוגד חימצון בלבד.
לבן: הליצ’י הבננה הפג’ויה גם הם מכילים פיטוכימיקלים חשובים.
סגול:
נוגדי החימצון בהם קרויים אנתוצאינינים למשל בשזיף ובאוכמניות ותאנים.