קרן אן
  • השיטה
  • איזור חברים
  • מתאמנים ואוכלים
    • הטור הקבוע בוואלה! בריאות
    • תכנית אימונים
    • הופעות טלוויזיוניות וראיונות ברדיו
    • טיפ ליום
    • שייקים בריאים ומגניבים
  • נפגשים
    • הרצאות וסדנאות
      להזמנת הרצאה
    • מפגשים אישיים
  • יוצרים קשר
  • השיטה
  • איזור חברים
  • הטור הקבוע בוואלה! בריאות
  • תכנית אימונים
  • הופעות טלוויזיוניות וראיונות ברדיו
  • טיפ ליום
  • קינוחים ומתכונים
  • הרצאות וסדנאות
  • מפגשים אישיים
  • יוצרים קשר
קרן אן
  • השיטה
  • איזור חברים
  • מתאמנים ואוכלים
    • הטור הקבוע בוואלה! בריאות
    • תכנית אימונים
    • הופעות טלוויזיוניות וראיונות ברדיו
    • טיפ ליום
    • שייקים בריאים ומגניבים
  • נפגשים
    • הרצאות וסדנאות
      להזמנת הרצאה
    • מפגשים אישיים
  • יוצרים קשר
  • השיטה
  • איזור חברים
  • הטור הקבוע בוואלה! בריאות
  • תכנית אימונים
  • הופעות טלוויזיוניות וראיונות ברדיו
  • טיפ ליום
  • קינוחים ומתכונים
  • הרצאות וסדנאות
  • מפגשים אישיים
  • יוצרים קשר
ראשי » הטיפ היומי » ירקות וצבעים – קשר רציני
ירקות וצבעים – קשר רציני

ירקות וצבעים – קשר רציני

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail

לירקות ולפירות השונים צבעים שונים שהם למעשה נוגדי חימצון המסייעים לגוף להתגבר על הרדיקלים החופשיים, המזיקים לנו.
לכל צבע יתרון אחר ולכן חשוב לאכול תמיד מכולם:
אדום:
באדומים חומרים הקרויים אנתוציאניים וליקופן שהוא קרטינואיד מוכר. הוא מעניק את הצבע האדום והוא גם משמש כצבע למאכלים שונים במקום תבעים תעשייתיים.
מצוי בגויאבה, אשכולית אדומה ועגבניה וכ'ו.
ירוק:
בירקות ובפירות הירוקים קיים הכלורופיל, הוא למעשה מעניק את הצבע הירוק לצמח והוא נוגד חימצון חזק.
מצוי למשל בתפוח ירוק, פלפל ירוק, עלי תרד, וענבים ירוקים.
כתום:
בכתומים יש נוגדי חימצון רבים למשל פלבנואידים וליקופן אבל המוכר בניהם הוא בטא קרוטן שמצוי במשמש וגזר ובטטה, הבטא קרוטן משמש גם חומר גלם ליצירת ויטמין A שחשוב לגלגל העין וראייה לכן הוא מעבר לנוגד חימצון בלבד.
לבן: הליצ'י הבננה הפג'ויה גם הם מכילים פיטוכימיקלים חשובים.
סגול:
נוגדי החימצון בהם קרויים אנתוצאינינים למשל בשזיף ובאוכמניות ותאנים.


שיתוף
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • Pinterest
  • אימייל
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
אם באוכל יש עובש, חייבים לזרוק?

אם באוכל יש עובש, חייבים לזרוק?

הקשר המפתיע בין המזון שהילד שלכם אוכל לביטחון העצמי שלו

הקשר המפתיע בין המזון שהילד שלכם אוכל לביטחון העצמי שלו

6 דרכים טבעיות למנוע האנגאובר

6 דרכים טבעיות למנוע האנגאובר

צרו קשר




אינסטגרם
צרו קשר

טלפון - 054.7556657
מייל - contact@karenann.co.il

הצטרפו אלינו
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
© 2016 כל הזכויות שמורות לקרן אן גיימן | אתר ע״י Tabuzzco.

הירשמו לניוזלטר שלי

לקבלת כל העדכונים הכי חשובים
ומעניינים מעולם הבריאות

נרשמת בהצלחה :)

לעמוד הקודם
גלילה לראש העמוד
היכנסו לקצב
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס